Over Ons

 

 

 

 

Maaike Mesman – Sponsoring en promotiefoto maaike

Mijn naam is Maaike Mesman en ik ben 22 jaar oud. Wonend in Amsterdam en studentverpleegkundige. Van jongs af aan kom ik al in aanraking met de watersport, zo ben ik geboren op een jachthaven in Lijmuiden. Met mijn vader gingen wij in de zomervakantie vaak 1 a 2 weken zeilen en bezochten dan de Waddeneilanden. Zoals jullie al begrijpen heb ik de zee benen van mijn vader gekregen. Tegenwoordig zit ik zelf bij het skûtsje wedstrijdteam van Orionis. Met dit team ga ik voor het eerste deelnemen aan het IFKS deze zomer.
Ik hou erg van zeilen en nu mag ik mijn steentje bijdragen bij het organiseren van het NSK. Mijn functie is sponsoring en promotie dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit kijk!

 

 

 

 

 

 

GjilkeGjilke van Drooge – Secretaris 

Mijn naam is Gjilke van Drooge, ik ben 23 jaar en ben dit jaar de secretaris van de NSK – commissie. Ik woon in
Amsterdam en studeer Tandheelkunde. Mijn roots liggen in Friesland maar het zeilen heb ik nooit heel fanatiek gedaan moet ik eerlijk bekennen. Ik ben meer het type ‘’mooi weer zeilen/bootje varen en biertjes drinken’’. Tijdens onze jeugd kregen mijn broer en ik in de zomer les van mijn vader in een optimist op het Heegermeer maar mijn vader vond het lastig te accepteren dat wij liever lui dan moe waren dus werden wij naar een zeilschool gestuurd. Vanaf toen vond ik het ook eigenlijk pas echt leuk en ging ik ook (af en toe) met minder mooi weer gaan zeilen.
Tijdens mijn studieperiode in Groningen heb ik het zeilen weer een beetje laten verwateren maar nadat ik verder ging studeren in Amsterdam leek het mij hét moment om het zeilen weer op te pakken bij A.S.Z.V. Orionis. Ik zit nu bij het skûtsje team van Orionis, ‘’Team Tiid’’, en kijk er heel erg naar uit om deze zomer voor het eerst de IFKS te varen.
Ik heb heel veel zin om dit jaar het NSK te organiseren want het wordt een fantastisch weekend in het mooie Friesland!
Tot in oktober in Heeg!!

 

 

 

 

 

Laura Dommershuijzen – Feesten

Hoi,Laura
Ik ben Laura en heb de eer gekregen het feestende aspect te organiseren van het fantastische NSK. Hier heb ik ontzettend veel zin in want wat is een zeilwedstrijd nou zonder een feestje achteraf. We zijn al druk bezig met alle voorbereidingen om een super vet weekend voor jullie neer te zetten. Zo’n 2 jaar geleden ben ik als Rotterdamse geëmigreerd naar Amsterdam om geneeskunde te gaan studeren. Ik hoop jullie allemaal snel te zien op een van de borrels om een biertje te drinken en natuurlijk 27 oktober in het prachtige Friesland!
Liefs, Laura