Over Ons

 


18768533_1352400644842380_1524519581603869294_oPhilip Verduyn Lunel – Penningmeester 

Hoi! Ik ben Philip en 22 jaar oud. Op dit moment ben ik bezig met mijn Master Theoretische Natuurkunde. Als ik niet in de boeken bezig ben hou ik erg van zeilen. Ik doe graag mee aan het tactische spelletje van het teamzeilen met het J22 team van Orionis.

Straks na mijn studie hoop ik dat de ultieme vraag van het leven en de natuurkunde kan beantwoorden. Waarom zeilt een zeilboot en hoe hard kan je nou varen. Tot die tijd kunnen jullie proberen de grenzen van het zeilen te verleggen bij het NSK, tot dan!

 

 

 

 

Maaike Mesman – Sponsoring en promotiefoto maaike

Mijn naam is Maaike Mesman en ik ben 22 jaar oud. Wonend in Amsterdam en studentverpleegkundige. Van jongs af aan kom ik al in aanraking met de watersport, zo ben ik geboren op een jachthaven in Lijmuiden. Met mijn vader gingen wij in de zomervakantie vaak 1 a 2 weken zeilen en bezochten dan de Waddeneilanden. Zoals jullie al begrijpen heb ik de zee benen van mijn vader gekregen. Tegenwoordig zit ik zelf bij het skûtsje wedstrijdteam van Orionis. Met dit team ga ik voor het eerste deelnemen aan het IFKS deze zomer.
Ik hou erg van zeilen en nu mag ik mijn steentje bijdragen bij het organiseren van het NSK. Mijn functie is sponsoring en promotie dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit kijk!

 

 

 

 

 

 

GjilkeGjilke van Drooge – Secretaris 

Mijn naam is Gjilke van Drooge, ik ben 23 jaar en ben dit jaar de secretaris van de NSK – commissie. Ik woon in
Amsterdam en studeer Tandheelkunde. Mijn roots liggen in Friesland maar het zeilen heb ik nooit heel fanatiek gedaan moet ik eerlijk bekennen. Ik ben meer het type ‘’mooi weer zeilen/bootje varen en biertjes drinken’’. Tijdens onze jeugd kregen mijn broer en ik in de zomer les van mijn vader in een optimist op het Heegermeer maar mijn vader vond het lastig te accepteren dat wij liever lui dan moe waren dus werden wij naar een zeilschool gestuurd. Vanaf toen vond ik het ook eigenlijk pas echt leuk en ging ik ook (af en toe) met minder mooi weer gaan zeilen.
Tijdens mijn studieperiode in Groningen heb ik het zeilen weer een beetje laten verwateren maar nadat ik verder ging studeren in Amsterdam leek het mij hét moment om het zeilen weer op te pakken bij A.S.Z.V. Orionis. Ik zit nu bij het skûtsje team van Orionis, ‘’Team Tiid’’, en kijk er heel erg naar uit om deze zomer voor het eerst de IFKS te varen.
Ik heb heel veel zin om dit jaar het NSK te organiseren want het wordt een fantastisch weekend in het mooie Friesland!
Tot in oktober in Heeg!!

 

 

 

 

 

Laura Dommershuijzen – Feesten

Hoi,
LauraIk ben Laura en heb de eer gekregen het feestende aspect te organiseren van het fantastische NSK. Hier heb ik ontzettend veel zin in want wat is een zeilwedstrijd nou zonder een feestje achteraf. We zijn al druk bezig met alle voorbereidingen om een super vet weekend voor jullie neer te zetten. Zo’n 2 jaar geleden ben ik als Rotterdamse geëmigreerd naar Amsterdam om geneeskunde te gaan studeren. Ik hoop jullie allemaal snel te zien op een van de borrels om een biertje te drinken en natuurlijk 27 oktober in het prachtige Friesland!
Liefs, Laura

 

 

 

 

 

 

Erik de Roo – Zeilend

ErikMijn naam is Erik de Roo, ik ben 23 jaar en doe dit jaar samen met Hille het zeilende gedeelte van de NSK. Momenteel woon en studeer ik weer in mijn geboorteplaats namelijk Amsterdam. Alhoewel de watersport in Amsterdam soms ver te zoeken is, ben ik door mijn familie al vanaf jonge leeftijd in de zeilwereld gedompeld. Ook heb ik een aantal keer met de Tall Ships’ Races en de Race of the Classics meegedaan wat natuurlijk een fantastische ervaring was. Nu zit ik bij A.S.Z.V. Orionis en probeer ik zo ook nog wat van de fantastische binnenwateren te zien. En dan aanstaande herfst het NSK in Heeg wat niets anders dan een prachtig mooi evenement gaat worden!
Tot dan!

 

 

 

 

 

 

Lisanne van Vucht – Wal

LisanneHee! Ik ben Lisanne (22 jaar). Twee jaar geleden heb ik mijn bachelor Theaterwetenschap afgerond en in september begin ik met mijn master Entrepreneurship and Management in the Creative Industries. Voordat ik – alweer vijf jaar geleden – bij Orionis kwam, kon ik nog niet zeilen. Ik had wel eens op een zeilboot gezeten met vrienden en familie maar zelf in een bootje varen was nog een ‘ver van m’n bed show’. Toen ik klein was, heb ik veel gewindsurft dus het zeilen heb ik denk ik daarom snel opgepakt. Wat kan ik genieten van de wind door m’n haren en het deinzen van de golven. Nu weet ik me prima te redden op een zeilboot. Echter zal je me op het NSK niet op het water tegenkomen want ik regel alles aan wal. Ik ga m’n uiterste best doen om in de ochtend het beste anti-brakheids-eitje te bakken en in de avond een goed after-sailing-dinner te verzorgen. Tot eind oktober, ik heb er zin in 🙂
Liefs

 

 

 

Jess Peters – Vicevoorzitter 

Orionis Bestuur 2016 - 081Hi! Ik ben Jess, ik ben 21 en studeer Geneeskunde. Ik hou   ontzettend veel van zeilen en daarom heb ik afgelopen jaar de wedstrijden met de J22 van Orionis gevaren, veel meegedaan aan het teamzeilen van de Nestor Trophy en ben ik een paar keer gaan matchracen en teamzeilen bij DMTRA. Verder geef ik al een hele tijd les op een zeilschool en heb ik vroeger ook veel gezeild met mijn ouders.
We gaan dit weekend een super leuke wedstrijd en een episch feestje neerzetten voor jullie! Ga voor die eerste plek of de bierbokaal en tot op het NSK!