De commissie:

Anique Hoorn

Charlotte Sikking

Ik ben 23 jaar en studeer farmacie. Ik ben de voorzitter van deze commissie, waarbij ik vooral bezig ben met het onderspammen van mijn commissieleden. Zeilen vind ik heel gaaf en kan ik ook heel goed. Helaas is een deel van mijn bemanning vooral goed in het omhoog houden van ons startnummer bordje. Het mooiste moment van afgelopen NSK vond ik toen Janne vol overtuiging zei (voordat we een stap in de boot hadden gezet): ‘Als zij boven ons eindigen dan eet ik mijn schoen op!’ Om hier later heel serieus op terug te komen dat andere schoenen geschikter waren om op te eten. Gelukkig was dit uiteindelijk niet nodig. De kleur van mijn tandenborstel weet ik zelf eigenlijk ook niet, ik denk wit. Ik heb leren zeilen in een zeilboot. Een optimist om precies te zijn, maar daarna ben vooral fanatiek geweest in de splash. Mijn special ability is net al even genoemd, ik ben namelijk heel goed in het stalken van mijn commissieleden. Helaas wordt dit niet altijd gewaardeerd, maar soms vind ik het gewoon nodig. Hoe lang een kabouter is, weet ik niet precies. Voor ik hier antwoord op geef, wil ik dit eerst wetenschappelijk hebben onderzocht.

Chris Belder

Als 24 jarige student Spatial Planning & Design hou ik me bezig met de boten en de wedstrijden. Zeilen is voor mij een van mijn favoriete bezigheden, ik ben dan ook meerdere malen in de week op het water te vinden. Ik dacht altijd dat ik redelijk relaxt was, totdat ik wedstrijden ging varen. Het moment dat ik een boot naast ons keihard hoorde lachen om de zin “Sjouwen met je kadaver, het is een wedstrijd!” bedacht ik me dat dit wel eens niet waar kon zijn. Het beste moment op de dag is echter toch wel het moment na het aanleggen dat er een biertje opengetrokken kan worden. Deze traditie is er bij mij ingeslopen op de klipper, waar de piep van de motor vergezeld ging van een *plop*. Op deze boten heb ik ook leren zeilen, en ben ik erachter gekomen dat ik hyperactief wordt van overdreven slaaptekort. Tegenwoordig ook op kleinere schepen te vinden. Daarover gesproken: je bent een kabouter als je met 3 op een optimist past!

Elise Ebbinge

Hoi, ik ben Elise. Ik ben 22 jaar oud , al heb die lengte nog niet bereikt. Op dit moment ben ik druk bezig met de pre-master klinische neuropsychologie. Nouja druk, ik heb sinds begin april zomervakantie en begin in september pas aan mijn masters.. In deze commissie heb ik de functie Typemiep, aka secretatris. Computers en toetsenborden zijn echt mijn beste vrienden, behalve dan de MacBooks van al mijn commissiegenoten. Zelf heb ik ooit in een optimist leren zeilen, maar daar is helaas niets van blijven hangen. Wel vindt ik zeilen erg leuk, zolang ik in de zon kan zitten en lekker mee kan zeilen met een ander. Zo heb ik vorig jaar meegedaan het NSK Zeilen en het jaar daarvoor meegedaan aan het NSK Matchracen. Beiden waren een groot succes en ik heb dan ook erg genoten van deze weekenden. Mijn beste quote van afgelopen jaar was ‘gelukkig ben ik toch nog ergens goed voor, ik kan heel goed het bordje met ons startnummer omhoog houden.’ Mijn tandenborstel heeft een saaie blauwe kleur. Mijn special ability is dat ik heel goed problemen kan zoeken in iets dat er niet is. Zo kan fietsen door de regen écht niet, dus moet je maar thuis blijven in plaats van sporten. Ik kan wel heel graag chocoladetoetjes maken. Hoe groot een kabouter is? Ik ben zelf al vrij klein, dus ik hoop kleiner dan ik ben. Want ik heb geen puntmuts zoals een kabouter.

Janne Harssema

Joeejoee ik ben Janne, 21 jaar jong/oud. Ik studeer momenteel Social Work. De functie die ik binnen deze commissie op me heb genomen is de acquisitie. Ik heb ooit leren zeilen in een Optimistje en een Learling (kleine kielboot). Vanaf dat moment ben ik er verslaafd aan geraakt en is het een belangrijke hobby voor mij geworden. Naast dat ik lesgeef vind ik het ook heerlijk om in het zonnetje te dobberen met vrienden. Afgelopen jaar was mijn eerste keer NSK.

Julian Bruinsma

Moii, ik ben Julian en ben 21 jaartjes jong. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van Artificial Intelligence. Wat dat is? Iets met robots en computers denk ik.. Binnen de commissie zorg ik onder andere voor een supermooi walprogramma en beheer ik de website. Zeilen vind ik echt tantoegaaf yo. Ik wil dan ook een nog mooier weekend neerzetten dan afgelopen NSK, dat tevens mijn eerste was. Hier waren we hier zeer tevreden met het behalen van “de middenmoot van de zilvervloot” en waren het de foute hitjes die ons energie gaven tijdens het racen. In een Valk ben ik ook helemaal in m’n comfortzone gezien ik daarop heb leren zeilen in m’n jongere jaren (lekker traag rammen ja). Maar genoeg over zeilen, verder heb ik een roze tandenborstel en is mijn special ability: oncontroleerbare teleportatie. Dit houdt in dat ik na de borrel een reis door tijd en ruimte maak naar m’n bed die zo snel is dat ik de reis zelf nooit herinner. Als afsluiter is een kabouter met puntmuts 50cm, maar zonder toch wel degelijk 30cm.

Marit van Wijhe

Hi! Voorstelrondje hier: Marit van Wijhe, 23 jaar oud, woont in
Groningen en studeert Intergrale Veiligheidskunde. Ik heb in de Opti Zoeteliefje leren varen en functioneer nu als botencommissaris van het NSK (maar doe eigenlijk van alles wat en vind dat leuk!) Eerder NSK’s gevaren en hier bijzonder veel plezier beleefd! ‘Die kan strakkerrrrrrrrrr’ herrinner ik me als uitspraak die voor alles gebruikt kon worden.

Om af te sluiten met wat random feitjes: 1) ik heb her en der tandenborstels. Roze, blauw en groen; voor ieder humeur een kleur. 2) Iedereen kan op mijn buik staan als ik op de grond lig. Je weet maar nooit wanneer dit van pas komt. En 3) Ik denk dat kinderkabouters kleiner zijn dan de volwassenen.

Marten van der Meer

Ik ben Marten, ik ben 19 jaar en momenteel zit ik ‘in between’ studies. Zeilen vind ik echt super gaaf, de perfecte combinatie van sporten en ontspannen. Ik heb leren zeilen in een optimist. Dit wordt mn 2e NSK, vorig jaar was super leuk. Mn tandenborstel is blauw. Mn special ability is het après-Silen. Een kabouter is even groot als een wijsvinger en een middelvinger boven elkaar(zonder puntmuts). Joejoe


Merel Veraart

Merel hier! 23 jaartjes oud, bijna afgestudeerd als Social Worker en ATM fiscus van deze commissie. Zeilen vind ik SUPER GAAF en eerder ⅔ keer aan NSK’s meegedaan wat ik super leuk vond. De quote t meeste is blijven hangen is ‘can’t reach much hogeeeeeer’.

Ooit in een Optimistje leren zeilen en mijn special ability zijn m’n duimen! Oja, geen idee hoe lang een kabouter is, maar hoop 23,5cm.